1219


leden
WBSO-hulplijn en gratis adviesgesprek voor leden MKB-DeventerWBSO-hulplijn en gratis adviesgesprek voor leden MKB-Deventer

 

Eerst even voorstellen

Mijn naam is Bert Beverdam en ik ben sinds 2012 werkzaam als managing consultant voor het subsidieadviesbureau PNO Consultants. Gezien het onderwerp is het denk ik ook interessant om te vermelden dat ik van 2006 tot en met 2011 als senior adviseur handhaving werkzaam was voor het Ministerie van Economische Zaken bij de afdeling WBSO van het agentschap SenterNovem, later AgentschapNL en tegenwoordig RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Vanuit onze PNO-vestiging in Enschede, waar nog 20 andere collega’s werkzaam zijn, bedienen we de oostelijke regio. Die bestrijkt de provincie Overijssel en een groot deel van de provincie Gelderland. Sinds de zomer van 2019 is PNO Consultants lid van MKB Deventer, aangezien wij net als de grootste lokale ondernemersvereniging van Nederland een gezond ondernemersklimaat willen stimuleren met een regionale (en sectorale) focus.

 

De WBSO in een notendop

WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Met de WBSO stimuleert de overheid ondernemers zoals u om te innoveren. Alle Nederlandse ondernemingen die een (technisch nieuw) product, proces of software projectmatig ontwikkelen, mogen deze subsidie aanvragen voor de uren, investeringen en kosten die ze hieraan besteden. Het is een fiscale stimuleringsmaatregel waardoor ondernemers minder loonbelasting of inkomstenbelasting betalen. Ondernemers krijgen dus geen geld op de bankrekening gestort, zoals bij echte subsidies, maar ze ontvangen een korting op de af te dragen loon- en/of inkomstenbelasting. De komende weken zijn veel ondernemers en adviseurs weer behoorlijk druk met de WBSO, want 30 november 2019 is er een belangrijke (jaarlijkse) deadline.

 

Gratis eerste adviesgesprek met WBSO-expert

Voor ondernemers die lid zijn van MKB Deventer hebben we een interessant kennismakingsaanbod, namelijk een gratis (eerste) adviesgesprek met een WBSO-expert! Als lid van MKB Deventer kan en mag u mij 24/7 het hele jaar door benaderen met alle vragen over de WBSO. We maken desgewenst een afspraak en ik kom dan persoonlijk bij u op bezoek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de onderstaande zaken:

 1. Vragen en informatie over de WBSO-regeling en de wijzigingen die eraan komen voor 2020.
 2. Komt uw onderneming ook in aanmerking voor deze interessante WBSO-subsidie?
 3. Vragen en informatie over de administratieve verplichtingen van de WBSO.
 4. Hoe uw onderneming meer voordeel uit de WBSO-regeling kan halen.
 5. Uw onderneming maakt al gebruik van de WBSO maar u zou deze voor indiening bij RVO graag nog door een (andere) professionele partij willen laten reviewen.
 6. Uw onderneming heeft vragen gekregen van RVO over een ingediende WBSO-aanvraag en u kunt wel wat hulp gebruiken bij de beantwoording van deze vragen.
 7. U wilt graag een proefcontrole uit laten voeren om uitsluitsel te krijgen over de juistheid en volledigheid van de bijgehouden WBSO-administratie.
 8. U wilt hulp bij of informatie over de jaarlijks terugkerende wettelijk verplichte mededeling voor de WBSO.
 9. U hebt de eHerkenning te laat aangevraagd en kunt daardoor zelf uw aanvraag niet meer tijdig bij RVO indienen.
 10. Er is een WBSO-controle aangekondigd door RVO en u stelt prijs op een stukje begeleiding voorafgaand aan deze controle of tijdens het bezoek van RVO.
 11. Er zijn projecten, uren, kosten en/of uitgaven afgewezen in de WBSO-aanvraag van uw onderneming en u wilt graag advies over de mogelijkheden voor bezwaar en of beroep.

 

Altijd binnen 24 uur een reactie

Rechtstreeks contact opnemen kan door het onderstaande telefoonnummer te bellen of een mail te sturen. U krijgt sowieso altijd binnen 24 uur een reactie van mij.

 

Met vriendelijke groet,

 

Bert Beverdam

Managing Consultant | PNO Consultants

+31 6 29 55 89 18 | bert.beverdam@pnoconsultants.com

 

 

secretariaat-enschede@pnoconsultants.com

+31 88 838 13 81 | Capitool 15 | Nederland

Postbus 772 | 7500 AT  ENSCHEDE

KvK 06054870

 


Actueel

De meerwaarde van een MKB lidmaatschap
Noaberschap Voucher
Saxionstudenten helpen MKB aan nieuwe businessmodellen
E-commercevoucher beschikbaar
Vacature acquisitiemanager MKB Deventer
WBSO-hulplijn en gratis adviesgesprek voor leden MKB-Deventer

Nieuws: Corona maatregelen

Om u zo goed en efficiënt mogelijk te informeren hebben we in Deventer de handen ineen geslagen en ontvangt u deze nieuwsbrief vanuit bovenstaande partijen. Wij houden u op de hoogte over zowel landelijke informatie als lokale initiatieven. 


In deze nieuwsbrief:

 • Landelijke hulp
  Coronaloket voor ondernemers met vragen
 • Lokale initiatieven
  Besluit Bijstandsverzekering Zelfstandigen
  Verzoek tot uitstel van betaling gemeentelijke belastingen voor ondernemers
 • Nuttige websites
 • Handreiking omgaan met corona op de werkvloer

Nieuwsbrief Gemeente Deventer Mkb servicedesk

Home
Collectieve inkoop
Personeelsvoordeel
Lobby
Projecten
Kennis
Leden
Contact


Agenda
Actueel
Word lid
Leden uitgelicht
Magazine
Blogs
MKB Deventer
Zutphenseweg 6
7418 AJ DEVENTER

Tel: 0570-758021
E-mail: info@mkbdeventer.nl


Privacybeleid MKB Deventer
Copyright 2018 | MKB Deventer